• ...Editorial Denes compta amb un fons editorial de més de quatre centenars de títols que abasten les principals matèries de la cultura i estan adreçats a satisfer les inquietuds de qualsevol tipus de lector. I és en aquest objectiu en el qual continuem treballant.

  Francesc Ferrer
  Editor

  Veure més

  Foto: Sena

  http://www.editorialdenes.tk/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=96
 • CATÀLEG INFANTIL
  Una gran varietat de llibres en les distintes col·leccions on els més menuts podran deixar volar la seua imaginació amb els diferents contes i històries que els ajudaran a conéixer millor els nostres costums i la cultura de la nostra terra.

  Veure més

 • Ara en la nostra Llibreria Denes, demana'ns qualsevol llibre que estigues buscant i nosaltres te'l servim a casa. No pots perdre't esta gran oportunitat de fer la compra dels teus llibres còmodament des de casa. Els rebràs a ports pagats i sense recàrrec.

  ENTRAR A LA LLIBRERIA

  SOL·LICITAR UN LLIBRE

 • Qualsevol forma de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació d'aquesta obra només pot ser realitzada amb l'autorització dels seus titulars, tret de l'excepció prevista per la llei. cal dirigir-se a CEDRO si necessiteu fotocopiar o escanejar algun fragment de les nostres obres. www.conlicencia.com Tel: 91 702 19 70 / 93 272 04 47
 • Aquest hivern, al Denes trobaràs el llibre que desitges ...


  Denes amb tu.

Veure mès

Comerç amic

Estrela Roja de Benimaclet

PDF Imprimeix Correu electrònic
Catàleg Editorial - Fora de Col·lecció

Título: Estrela Roja de Benimaclet
Autor: Diversos autors

Estrela Roja és un projecte que no és de ningú, és de totes i de tots els que han volgut fer-lo seu. Estrela Roja ha permès descobrir que la dolçaina, més enllà de ser un instrument musical propi del nostre poble, és també un instrument de lluita i reivindicació necessari en qualsevol protesta social o política.

Ah!, però continuen pensant alguns, que tornen a legitimar aquella expressió de no utilitzar políticament l’art! I ens preguntem: on queda l’antiga tradició popular que parlava de tot i intervenia quan convenia amb crítiques o comentaris socials i polítics? Són aquells que també manifesten que “no s’ha de portar adhesius de protesta al tabal, car et tanques portes perquè et contracten.” A Estrela Roja, la resposta és: “si no toques el tabal per lluitar contra la injustícia, per què cal que el toquem?”

Estrela Roja significa dolçaina, tabal, música, Benimaclet, Dimonis, festa, reivindicació; divendres de vesprada, Assemblea, amics, amigues, amors, gent coneguda, volguda, especial; dinars, soparet, correfocs, xerrades; manifestacions, concentracions, emocions... tot això i molt més: actuacions, concerts, homenatges, cercaviles, viatges, caminades, cansaments, lesions, assemblees, converses, discussions, reivindicacions, lluita, protestes, convivències, emocions... allò que se’n diu viure un col·lectiu valencià compromès.

Estrela Roja és exactament això: un centre d’acció social que ha fet descobrir i estimar la dolçaina i el tabal a moltíssims ciutadans i que els ha posat a les mans i a la boca els instruments, amb uns propòsits molt clars: recuperar i amplificar la festa tal i com la tradició de la terra l’ha entès des d’antic i, per una altra banda, fer-la entrar en l’arena de la lluita pel redreçament de la classe treballadora i de la nació.


Si hi ha un so que acompanya les reivindicacions socials, culturals i independentistes a la ciutat de València i a tot el país, és el de la dolçaina i el tabal.

De les coses més importants i enriquidores d’Estrela Roja és que sap transmetre que la dolçaina i el tabal són molt més que un element típic del folklore. I és que si en segles passats la dolçaina sonava en festes o processons, ara sona en reivindicacions: això és Estrela Roja.

Però l’Estrela Roja és també muixeranga, Estrela Roja ha tingut l’oportunitat de ser partícip i protagonista de l’anomenat Moviment Recuperador de Muixerangues. I Estrela Roja és també “Dimonis”: els correfocs sonen a dolçaina i tabal perquè l’Estrela Roja de Benimaclet els va incorporar per primera vegada ara fa 25 anys.

Título: Estrela Roja de Benimaclet
Autor: Diversos autors
Nivel: Adults
Formato: 17x24 cm.
Pàgs: 360
PVP: 39,00 €.
ISBN: 978-84-16473-12-0

 


 

–Llibres Destacats–

Entrevista Aldara

Agenda

«   febrer 2018   »
dididididididi
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    

more ...

Qui està en línia

Tenim 36 visitants en línia

Libro de libros

Drets legals: