• ...Editorial Denes compta amb un fons editorial de més de quatre centenars de títols que abasten les principals matèries de la cultura i estan adreçats a satisfer les inquietuds de qualsevol tipus de lector. I és en aquest objectiu en el qual continuem treballant.

  Francesc Ferrer
  Editor

  Veure més

  Foto: Sena

  http://www.editorialdenes.tk/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=96
 • CATÀLEG INFANTIL
  Una gran varietat de llibres en les distintes col·leccions on els més menuts podran deixar volar la seua imaginació amb els diferents contes i històries que els ajudaran a conéixer millor els nostres costums i la cultura de la nostra terra.

  Veure més

 • Ara en la nostra Llibreria Denes, demana'ns qualsevol llibre que estigues buscant i nosaltres te'l servim a casa. No pots perdre't esta gran oportunitat de fer la compra dels teus llibres còmodament des de casa. Els rebràs a ports pagats i sense recàrrec.

  ENTRAR A LA LLIBRERIA

  SOL·LICITAR UN LLIBRE

 • Qualsevol forma de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació d'aquesta obra només pot ser realitzada amb l'autorització dels seus titulars, tret de l'excepció prevista per la llei. cal dirigir-se a CEDRO si necessiteu fotocopiar o escanejar algun fragment de les nostres obres. www.conlicencia.com Tel: 91 702 19 70 / 93 272 04 47
 • Aquest hivern, al Denes trobaràs el llibre que desitges ...


  Denes amb tu.

Veure mès

Comerç amic

24. Al azraq

PDF Imprimeix Correu electrònic
Catàleg Editorial - Col·lecció Bàsica

24. Al-Azraq. el cabdill andalusí que desafià Jaume I
Autor: Josep-David Garrido i Valls

Abū ‘Abd Al·lāh Muhammad ibn Hudhayl, el senyor del castell d’Alcalà, més conegut com al-Azraq («el Blau»), fou l’últim gran cabdill dels valencians andalusins, dels valencians que parlaven algaravia, i una fi gura històrica esdevinguda mítica després de la seua mort davant dels murs d’Alcoi un dia a la fi d’abril o començaments de maig de 1276.

No obstant això, encara hui és un gran desconegut, de qui només sabem a partir i sobretot del relat, el Llibre dels feits, del seu arxienemic, el rei Jaume I, a qui pogué desafi ar mercès —val a dir-ho— a l’ajut que sempre rebé del rei Alfons X de Castella i Lleó, en 1247 i en 1254. Finalment, traït per un dels seus, fou derrotat i condemnat a l’exili. Tornà, però, a la seua terra en 1276, guanyà batalles després de mort (la Canal i Llutxent) i es convertí en el líder llegendari dels sarraïns valencians.

 

Josep-David GARRIDO i VALLS (Alacant, 1965), és un medievalista que ha dedicat una gran part de la seua activitat de recerca a l’estudi del sud del País Valencià en el segle XIII, sense oblidar mai les fonts en llengua àrab, el coneixement de la qual reivindica i considera imprescindible per a endinsar-se en el passat medieval valencià. Entre els seus nombrosos treballs cal tenir en compte Jaume I i el regne de Múrcia (1997) i La conquesta del sud valencià i Múrcia per Jaume II (2002). En els darrers anys s’ha centrat en el conreu de la biografi a històrica i és autor de Vida i regnat de Martí I: L’últim rei del Casal de Barcelona (2010), Jaume II de Mallorca: Rei de les Balears i Pitiüses, comte català del nord (2011), Ferran I «el d’Antequera», un rei de conveniència (2011), i Ramon Berenguer IV (2014). Amb Al-Azraq: El cabdill andalusí que desafi à Jaume I, un estudi que no vol deixar de ser un assaig literari, basteix la biografi a del líder andalusí que es convertí en el més gran maldecap de Jaume I.

 

24. Al-Azraq. el cabdill andalusí que desafià Jaume I
Autor: Josep-David Garrido i Valls
Format: 21x29,7 cm.
Pàgs. 144
PVP: 12 €.
ISBN 978-84-16473-05-2

 

Entrevista Aldara

Agenda

«   gener 2018   »
dididididididi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    

more ...

Qui està en línia

Tenim 66 visitants en línia

Libro de libros

Drets legals: